Minicamping Burgh
 

Enjoy the ride op het strand van Burgh-Haamstede/ Westenschouwen

Geniet van een van de mooiste stranden van Nederland en doe mee aan de Enjoy the ride rit over het strand en door het bos en duingebied van Burgh-Haamstede/Westenschouwen. De rit vertrekt vanaf “Paardenhotel Burgh” en heeft een recreatief karakter zonder wedstrijd element. Er kan worden deelgenomen met zowel eigen paarden als aanspanningen.
De rit vindt plaats op zaterdag 28 september en het is de planning van half elf ’s morgens te vertrekken. Het rijden vindt plaats in kleine groepjes naar eigen keuze.  De prijs voor de enjoy the ride rit is 30 euro en is inclusief lunchpakket en koffie vooraf.  Trailers kunnen worden geparkeerd op het terrein van Paardenhotel Burgh.

Wanneer je gebruik wilt maken van de gelegenheid om zelfstandig het gebied meerdere dagen te verkennen kunnen paarden overnachten bij “Paardenhotel Burgh”. Voor ruiters en menners zijn er overnachtingsmogelijkheden op de bijbehorende minicamping of in een van de vele accommodaties in de directe omgeving (meer informatie op www.paardenhotelburgh.nl/vakantie).

 

Je kunt je opgeven via de officiële enjoy the ride site www.enjoytheride.nl

Route 12 km Via strand Westenschouwen.

De route start net buiten het dorpje Burgh, bij Paardenhotel Burgh. Je rijdt eerst een stukje door het polderlandschap, dan langs de duinrand naar het bos van Westenschouwen. Hier liggen nog meer ruiterroutes maar wij steken direct door naar het strand. Op het strand gaan we rechtsaf richting de vuurtoren. Voor de 12 kilometer draai je bij de vijfde rij palen om. Wanneer je wat verder over het strand wilt rijden kun je een grotere lus maken. Vervolgens rijdt je richting Westenschouwen met een prachtig uitzicht op de stormvloedkering in de Oosterschelde. Vlak voor de Stormvloedkering ga je van het strand af en rijd je door de polder over brede grasbermen weer terug naar “Paardenhotel Burgh”. Onderweg kom je door prachtige duinlandschappen, door een uitgestrekt dennenbos en brede stranden. De terugrit gaat langs dijken, inlagen en door een typisch Zeeuws polderlandschap.

Route 20 km Via strand Burgh Haamstede.

De route start net buiten het dorpje Burgh, bij “Paardenhotel Burgh”. Je rijdt eerst een stukje door het polderlandschap, dan langs de duinrand naar het bos van Westenschouwen. Hier liggen nog meer ruiter routes maar wij steken direct door naar het strand. Op het strand gaan we rechtsaf richting de vuurtoren. We volgen het strand tot voorbij de vuurtoren tot aan de duinovergang Duinhoeve. Daar gaan we de duinen over en gaan een stukje over de weg en steken we een sloot over het Gadra bos in, een loofbomenbos aan de duinrand. We rijden door het Gadra bos en gaan langs de duinrand en het dorpje Haamstede door de polder weer terug naar het startpunt.

Menroute.

Voor de Menners gebruiken we de route die door het bos van Westenschouwen is uitgezet. Meer informatie over de menroute is te vinden op de website van een lid de Menvereniging Schouwen Duiveland. Je vind hem door deze hier te klikken.


Contact

Paardenhotel Burgh
Meeldijk 4a
4328 NG Burgh-Haamstede
Nederland
Telefoon 0653 359 434
E-mail: info@paardenhotelburgh.nl

 

Reacties van

Klanten op Facebook !!!!!

 Weersverwachting