Minicamping Burgh
 

Nieuwsbrief nummer 3

Nieuwsbrief nummer 3

Nieuwsbrief 3, begin december 2010

 Hallo Allemaal,

Sinterklaas is net achter de rug. De winter is begonnen met vorst en sneeuw en ondertussen zijn wij druk bezig om alles zodanig af te krijgen dat we op de geplande datum van 1 januari kunnen beginnen. De binnenbak, de boxen en het grove bouwwerk zullen in ieder geval af zijn. Het buitenwerk  gaat niet erg hard met dit weer maar daar hebben de paarden geen last van. In deze nieuwsbrief berichten we weer verder over onze plannen en over de voortgang.  Wanneer u vragen heeft kunt u die sturen naar info@paardenhotelburgh.nl, wanneer u zelf wilt kijken hoe de voortgang is kunt u altijd aankomen om bij ons binnen te kijken.

 

De start komt dichterbij !!!

1 Januari 2011 gaan we echt beginnen. Als je geïnteresseerd bent om je paard te stallen of gebruik te maken van onze rijhal neem dan contact met ons op. Zoals het er nu naar uitziet is dan 1 vleugel volledig ingericht met boxen en zal de rijhal ook te gebruiken zijn. We willen iedere ruiter/ menner / paardeneigenaar de gelegenheid geven om met onze accommodatie kennis te maken en ons te helpen onze accommodatie optimaal in te richten. We willen jullie vanaf 1 januari uitnodigen om 1 keer gratis in onze rijhal te komen rijden. Als tegenprestatie vragen we jullie om een formulier over jullie ervaring in te vullen. Wel graag even bellen voor een afspraak.

 

Onze Plannen 3

In de voorgaande nieuwsbrieven hebben we beschreven hoe de buiten- en binnenaccommodatie er uit gaan zien. Nu willen we het over de weide mogelijkheden hebben. In de onderstaande foto staat de bestaande boerderij en het rode blok geeft de nieuwbouw weer. Zoals u ziet hebben wij een flinke huis kavel van ongeveer 5 hectare. Deze wordt aanstaande voorjaar opnieuw gedraineerd en ingericht. Er komen een aantal kleinere weiden afgeschermd door hagen. In deze weiden kunnen de paarden dan in kleine groepen naar buiten.

 

 Verderop in de polder hebben we nog een kavels van ter grootte van 15 hectare  die we voor een gedeelte als weide in kunnen richten en voor een gedeelte gebruiken om voer te winnen zodat we goede kwaliteit kunnen garanderen. Ook zijn er nog plannen om in de toekomst de huiskavel met nog 2,5 hectare uit te breiden zodat de paarden nog meer ruimte krijgen.

 

De bouw

Na de vele regen was half november de grond droog genoeg om de betonnen vloeren te storten. Daarvoor was een enorme hoeveelheid beton nodig, ruim 355 m3, zoals u  op de onderstaande foto ziet leidde dat tot filevorming op de meeldijk.

 

 Hieronder een foto van de stalruimte net nadat het beton gestort en geegaliseerd is. De rechtopstaande leidingen zijn voor de drinkbakken.

 

 De rijhal wordt op dit moment afgetimmerd met een boarding, hieronder kunt u zien hoe de balken voor de boarding geplaatst worden. Eind deze week wordt de boarding afgetimmerd en het is de planning dat de bodem in de loop van volgende week aangelegd gaat worden.

 

Op deze link vind je nog meer foto’s van de bouw

 

Prettige Kerstdagen.

Dit is de laatste nieuwsbrief voor de kerstdagen, daarom willen we alle nieuwsbrieflezers prettige kerstdagen toewensen. De volgende Nieuwsbrief komt tussen kerstmis en nieuw jaar zodat u op de hoogte blijft van de voortgang. In die nieuwsbrief willen wij dan foto’s laten zien van de rijhal en de stal in complete staat.

 

 

 

 

Meer informatie ? Bent u geïnteresseerd om uw paard bij ons te stallen,een keer onze rijhal uitproberen,  een evenement te organiseren of op een andere manier gebruik te maken van onze accommodatie. Komt u dan langs of neemt u contact met ons op.

 

Familie Kooman


Contact

Paardenhotel Burgh
Meeldijk 4a
4328 NG Burgh-Haamstede
Nederland
Telefoon 0653 359 434
E-mail: info@paardenhotelburgh.nl

 

Reacties van

Klanten op Facebook !!!!!

 Weersverwachting