Minicamping Burgh
 

Nieuwsbrief nummer 2

Nieuwsbrief nummer 2

 Nieuwsbrief 2, oktober 2010

 

Hallo Allemaal,

 

Hier ligt dan de volgende nieuwsbrief van Paardenhotel Burgh. We zijn ondanks de wateroverlast flink opgeschoten met de bouw van ons paardenpension/ ruitersportcentrum maar daar leest u verderop meer over. Daarnaast hebben we een datum gepland voor de ontvangst van de eerste paarden. Dat gaat 1 Januari 2011 worden. Dan zal nog niet alles piekfijn af zijn maar hebben de paarden in ieder geval geen last van de bouwwerkzaamheden. Wanneer u vragen of suggesties heeft kunt u die sturen naar info@paardenhotelburgh.nl.

 

We gaan Beginnen!!!!!!!

1 Januari 2011 gaan we echt beginnen. Als je geïnteresseerd bent om je paard te stallen of gebruik te maken van onze rijhal neem dan contact met ons op. Zoals het er nu naar uitziet is dan 1 vleugel volledig ingericht met boxen en zal de rijhal ook te gebruiken zijn. We willen iedere ruiter/ menner/paardeneigenaar de gelegenheid geven om met onze accommodatie kennis te maken en ons te helpen onze accommodatie optimaal in te richten. We willen jullie vanaf 1 januari uitnodigen om 1 keer gratis in onze rijhal te komen rijden. Als tegenprestatie vragen we jullie om een formulier over jullie ervaring in te vullen. Wel graag even bellen voor een afspraak.


Onze Plannen 2

In de vorige nieuwsbrief hebben we uitgebreid over onze plannen voor de binnenvoorzieningen geschreven. In deze nieuwsbrief zal ik wat verder uitweiden over onze buiten voorzieningen. In de eerste plaats wordt de ruimte direct om het gebouw helemaal bestraat zodat we geen last hebben van plassen, modder en stof. Bovendien kunnen we het dan ook makkelijker schoonhouden. Aan de zuidoostkant van het gebouw komt een buitenbak met dezelfde eb en vloedbodem als de rijhal. Dit betekent dat de bak nooit te nat of te droog zal zijn. Natuurlijk is deze bak ook 20 bij 60 meter zodat er wedstrijden gehouden kunnen worden en op wedstrijdniveau getraind kan worden.  

 Naast de bak wordt een longeercirkel aangelegd zodat je je paard ongestoord kan longeren. Later in het voorjaar willen we ook nog een trainingsmolen realiseren waardoor wij er voor kunnen zorgen dat de paarden extra beweging krijgen ook al heeft de eigenaar eens wat minder tijd.  Achter het gebouw komen de overdekte mestvoorziening en twee paddocks met zand. Wanneer je wilt kunnen de paarden hier lekker even losgegooid worden en uitgebreid rollen in het zand. 

 

De bouw

 Bij het verschijnen van de vorige nieuwsbrief was er net een begin gemaakt met het opzetten van de spanten.  Zoals je op de onderstaande foto’s ziet is het daarna redelijk vlot gegaan.  Na de spanten zijn de betonelementen en het dak aangebracht . Hierdoor werden de omtrekken en omvang van het gebouw snel duidelijk.

 

 Tegen de buitenkant van het gebouw is vervolgens een metalen bekleding aangebracht. De metalen bekleding ziet er echter uit als zwarte houten planken. Tezamen met het bakstenen uiterlijk van de onderste betonelementen  zorgt dit ervoor dat de stal het uiterlijk krijgt van een Zeeuwse boeren schuur. Dit oogt netter en staat ook beter in het landschap.

 

 

 Ook worden de contouren van de rijhal langzaam zichtbaar. We zijn blij met de ruimte en hij is ook lekker licht geworden. Doordat de ramen op het noorden zitten heb je nooit last van zon in je gezicht.

 

We hebben wel erg veel overlast van de regen gehad. Voordat de goten eraan zaten heeft het ontzettend veel geregend. Al het water van het dak is naar binnen gestroomd en dat leverde veel nattigheid en zeker 2 weken vertraging op. Inmiddels zitten de goten er aan en wordt het meeste water afgevoerd

.

 

Op deze link vind je nog meer foto’s van de bouw

 

In de PZC

 Op 28 september heeft er een stuk in de PZC gestaan over Cees-Jan, dit artikel maakt onderdeel uit van een serie portretten van Zeeuwse dorpsbewoners.

 

Wil je het hele PZC artikel lezen  dan kan het hier.

 

 

Meer informatie ?

 Bent u geïnteresseerd om uw paard bij ons te stallen,een keer onze rijhal uitproberen,  een evenement te organiseren of op een andere manier gebruik te maken van onze accommodatie. Komt u dan langs of neemt u contact met ons op.

 

Familie Kooman


Contact

Paardenhotel Burgh
Meeldijk 4a
4328 NG Burgh-Haamstede
Nederland
Telefoon 0653 359 434
E-mail: info@paardenhotelburgh.nl

 

Reacties van

Klanten op Facebook !!!!!

 Weersverwachting