Minicamping Burgh
 

Nieuwsbrief nummer 1

Nieuwsbrief nummer 1

Hallo Allemaal,
Hier ligt dan de eerste nieuwsbrief van Paardenhotel Burgh. We zijn druk bezig met de bouw van ons paardenpension/ ruitersportcentrum maar daar leest u verderop meer over. De brief zal vanaf nu regelmatig verschijnen om u op de hoogte te houden van de ontwikkelingen rondom ons Paarden hotel. Wanneer U vragen of suggesties heeft kunt U die sturen naar info@paardenhotelburgh.nl.

1. Onze Plannen

Ruim vijf jaar geleden zijn wij begonnen met de plannen voor ons Paardenhotel. Het uitgangspunt was om in een keer een goede voorziening neer te zetten. Een accommodatie waar ruiters, menners en paardeneigenaren hun paard met vertrouwen zouden willen stallen, en waar zij op een optimale manier hun ruitersport zouden kunnen beoefenen. Eind dit jaar lijken de plannen werkelijkheid te worden en kunnen we de eerste paarden ontvangen.  Hier geven we u alvast een vooruitzicht met behulp van plaatjes die zijn gemaakt door onze bouwer: Hanse Staalbouw uit Nieuwerkerk.

De basis van ons paardenhotel wordt een gebouw van ongeveer 73 bij 43 meter. In het gebouw is ruimte voor ruim 70 paarden die worden gehuisvest in boxen van 3,5 bij 3 meter. Extra aandacht is besteed aan het stalklimaat en ventilatie. Door gebruik te maken van een strook windgaas aan de bovenkant van de muur en een beweegbare nok, kunnen wij de stal optimaal ventileren zonder dat paarden op de tocht komen te staan. Het midden wordt ingenomen door een rijhal van 60 bij 20 meter met een eb en vloed bodem, hiermee heb je geen last van stof en is de hardheid goed te regelen. In de stallen komen 4 wasplaatsen met warm en koud water en solaria om de paarden weer te drogen. Daarnaast komen er natuurlijk goede toiletvoorzieningen, afgesloten zadelkamers en op de eerste verdieping twee ruimtes die als koffiekamer en instructie ruimte gebruikt kunnen worden. In de volgende nieuwsbrief gaan we verder in op onze buitenvoorzieningen.

2. Bouwen

We zijn ondertussen al flink aan het bouwen. Eind Juni zijn we begonnen met de voorbereidingen voor de fundering van het gebouw.

Net voor de bouwvakvakantie is de fundering gestort met behulp van een grote betonpomp om overal goed bij te kunnen.

Na de bouwvakvakantie zijn we  begonnen met het zetten van de spanten. De vormen van het nieuwe gebouw worden snel duidelijk.

3. Burghse Dag

Op 14 augustus zijn wij ook aanwezig geweest op de Burghse dag en het bijbehorende paardenevenement. Zoals op de foto te zien werd onze kraam druk bezocht door mensen met vragen over ons paardenhotel. Zowel paardeneigenaren als mensen uit het dorp waren nieuwsgierig naar wat wij straks gaan realiseren. Mede door het mooie weer en de leuke gesprekken was het een fijne dag.

Meer informatie?

Bent u geïnteresseerd om uw paard bij ons te stallen, een evenement te organiseren of op een andere manier gebruik te maken van onze accommodatie. Komt u dan langs of neem contact met ons op.

Familie Kooman


Contact

Paardenhotel Burgh
Meeldijk 4a
4328 NG Burgh-Haamstede
Nederland
Telefoon 0653 359 434
E-mail: info@paardenhotelburgh.nl

 

Reacties van

Klanten op Facebook !!!!!

 Weersverwachting